Van personal trainer tot projectmanager

Projectmanager Thiald geeft je een kijkje achter de schermen. Hij heeft een carrière in de sportbranche erop zitten en verteld hoe hij bij Zonmaat terecht is gekomen. Inmiddels verlopen alle installaties van een leien dakje.

Als kind wist je: later word ik projectmanager

“Zoals de meeste kinderen wist ik niet wat ik later wilde worden. Uiteindelijk koos ik voor de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding (ALO) op het Instituut voor Sportstudies in Groningen. Tien jaar heb ik in de sportwereld gezeten. Allereerst in het onderwijs als sportdocent. Vervolgens werkte ik op een sportschool. Ik begon als fitnesinstructeur en beklom de ladder tot vestigingsmanager. De sportschool – waarvoor ik werkte – had diverse overnames meegemaakt. Het werd onder meer gekocht door basisfit. Door conflicterende visies was ik er uiteindelijk klaar mee. Er werd gekozen om te bezuinigingen op het personeel, waardoor ik om mij heen begon te kijken naar nieuwe kansen.”

Hoe ben je bij Zonmaat terecht gekomen?

“Na de bezuinigingen maakte ik een afspraak met mezelf. Ik stelde een ultimatum, namelijk: ik begin als zelfstandig ondernemer of ik maak een carrière switch. Het laatste is gebeurd. Stefan, de CEO van Zonmaat, benaderde mij. Ik ben circa drie jaar de trainer van Stefan geweest. Toen Stefan wist dat ik wilde stoppen, deed hij een voorstel. Stefan had oog voor mijn kwaliteiten als personal trainer. In de sportschool staat de klant centraal. Het is belangrijk dat je met verschillende lagen van de bevolking kan communiceren. Als trainer ben je een verbindende factor. Hetzelfde geld voor de functie van projectmanager; je bent een verbindende factor tussen verschillende partijen. Ik ging akkoord met het aanbod van Stefan en sloeg het roer om.”

Hoe was je eerste maand bij Zonmaat?

“Sinds oktober 2019 werk ik bij Zonmaat. De eerste maand was erg leerzaam en ging mij goed af. Ik ben destijds samen met Stefan (toen nog projectmanager) op pad geweest. Tijdens het inwerktraject heb ik de benodigde kennis op gedaan. Mijn soft-skills werden uitgebreid met hard-skills. In de eerste maand had ik diverse (bouw)vergaderingen bijgewoond. Ik heb mijn eerste project opgestart. Ik ben met de operationele krachten het dak opgegaan. Kortom, ik heb ervaren hoe de meeste interne processen verlopen.”

Hoe ziet een werkdag eruit?

“De werkdagen zien er erg afwisselend uit. Ik woon bouwvergaderingen bij. Voor onze vestiging in Sexbierum en woningbouwcorporaties ben ik het aanspreekpunt. Ik draag actief bij aan de prestaties en ontwikkeling van onze operationele teams. Het kan voorkomen dat ik een dag op het kantoor zit om de werkvoorraad voor te breiden. Dan houd ik mij bezig met de vraag ‘welke stappen moet ik ondernemen, zodat de jongens hun werkzaamheden goed kunnen uitvoeren’. Bij sommige projecten moet er bijvoorbeeld een MTB-steiger aanwezig zijn. Tenslotte probeer ik altijd voor een optimale werksfeer te zorgen”.

Tips voor starters?

“Nee, niet per se. Bij Zonmaat word je gedurende het inwerktraject goed geholpen en klaargestoomd voor de baan. Er heerst een ‘gewoon doen’ mentaliteit en het is belangrijk dat iedereen op zijn eigen wijze te werk gaat. Fouten mag je maken, zolang je er maar van leert. Mocht een nieuwe werknemer vragen hebben dan help ik diegene uiteraard graag. Het initiatief ligt alleen bij de medewerker.”

Wil jij ook werken voor Zonmaat, bekijk al onze openstaande vacatures.

You must be ingelogd to post a comment.